SHRIMP: Micro-Robotics

Comments · 1538 Views

Programul SHRIMP urmărește să promoveze dezvoltarea platformelor robotice multi-funcționale la scara mm-cm. Cercetarea fundamentală a materialelor cu micro-actuatori și a sistemelor de energie eficiente din punct de vedere energetic.

„Fie că într-un scenariu de dezastru natural, o misiune de căutare și salvare, un mediu periculos sau o altă situație de relief critică, roboții au potențialul de a oferi ajutor și sprijin mult necesar”, a spus Dr. Ronald Polcawich, manager de program DARPA în Microsystems Biroul tehnologic (MTO). „Cu toate acestea, există o serie de medii care sunt inaccesibile pentru platformele robotice mai mari. Sisteme robotice mai mici ar putea oferi ajutor semnificativ, dar reducerea acestor platforme necesită un avans semnificativ al tehnologiei de bază. "

Pentru a ajuta la depășirea provocărilor de a crea microrobotice extrem de limitate de SWaP, DARPA lansează un nou program numit Short-Range Independent Microrobotic Platforms (SHRIMP). Scopul SHRIMP este de a dezvolta și de a demonstra platforme robotizate multifuncționale micro-spre-milli pentru utilizarea în scenarii de catastrofe naturale și critice. Pentru realizarea acestei misiuni, SHRIMP va explora cercetarea fundamentală în materialele și mecanismele de acționare, precum și în componentele de stocare a puterii, ambele necesare pentru a crea rezistența, dexteritatea și independența platformelor de microrobotice funcționale.

Tehnologiile actuatoare afectează foarte mult mobilitatea unei platforme robotizate, capacitatea de încărcare și dexteritatea, printre alte capacități. În cadrul programului SHRIMP, cercetătorii vor depune eforturi pentru a depăși stadiul actual și să dezvolte materiale și mecanisme de acționare care să acorde prioritate generarii forței, eficienței, raportului forță-greutate și densității maxime de lucru.

„Raportul rezistență la greutate al unui actuator influențează atât capacitatea de încărcare cât și rezistența unei platforme micro-robotice, în timp ce densitatea maximă de lucru caracterizează capacitatea unui mecanism de acționare de a efectua sarcini de intensitate ridicată sau de a opera pe durata dorită ", A spus Polcawich. „Realizarea unor progrese semnificative în mecanismele și materialele de acționare va avea un impact considerabil asupra capacității noastre de a dezvolta platforme robotizate micro-spre-milli capabile să îndeplinească sarcini complexe în domeniu.”

Sursa: darpa.mil

Comments